Qui sóc

PAU FONT

Expert i aprenent de comunicació

La meva devoció per la comunicació es remunta a l’escola. Parlem de 30 anys enrrera, quan veia que, allò que explicaven la majoria dels meus professors, no m’interessava gens. Llegir i memoritzar em costava i si no ho entenia de paraula, la cosa acabava malament. Anys més tard vaig començar a adonar-me que quan explicava alguna cosa la gent m’escoltava atentament i no sabia perquè. Quan erea jove em pensava que era perquè tenia bona planta, però amb els anys, he anat veient que no. Alguna cosa més hi havia. Sempre he tingut bona veu i potent, potser facilitava que m’escoltéssin, i certament això ajuda, però no hauria estat suficient.

Ara que ja passo la quarantena i he fet moltes classes i conferències arreu, començo a tenir clar que no és una sola cosa, sinó que són diversos factors que fan que un discurs sigui efectiu o no. Tant quan he parlat a nens petits, a joves o a grans empresaris, m’he adonat que havia d’anar adaptant el meu discurs perquè arribés.

Amb els anys he pogut anar provant, reflexionant, explicant i escrivint, aquells punts clau que crec que un bon comunicador en tant que persona, o una organització com a col·lectiu, han de tenir en compte, per talt de fer una comunicació exitosa. En aquest lloc web intento explicar-ho de forma entenedora perquè serveixi a tothom qui ho vulgui aprofitar.

Laboralment he fet moltes coses diferents, sóc un perfil polièdric, i això ara per fi comença a tenir un gran valor. Fins ara, si no erets especialista en una sola cosa, no ho eres tant.