No serveixo per parlar en públic i tinc por

Tenim la necessitat de comunicar bé. Per la nostra feina o pel que sigui, ens toca fer una presentació en públic on ens hi juguem el prestigi o simplement hem d’aconseguir transmetre o vendre alguna cosa important per nosaltres o pels que ens envolten.

Ser convincent és la suma de molts factors, cal saber quins punts forts tenim i quins no, i mirar de potenciar i apostar per aquells que seran eficients i no fer servir massa els altres.

Per molt que tinguem la raó o els arguments mentals que sabem el que cal fer, si no sabem com explicar-ho no guanyarem. Val la pena posar-nos a la pell del que ha de “comprar” les nostres idees, a tots ens agrada i ens convenç més una cosa més ben presentada i ben embolicada. En el nostre cas l’embolcall som nosaltres mateixos. Ningú ho pot fer per nosaltres.

El que ens escolta no sap si estem nervisosos o no, si ens ve de gust parlar, ni si en sabem, només espera poder entendre el que li anem a dir. De fet espera el millor de nosaltres. El que podem fer és practicar, practicar i practicar. És bo que fem anàlisis autocrítics després de cada presentació per mirar de millorar cosetes per les següents vegades.

LA POR: El judici només dura 5 minuts

Tinguem present que durant els primers 5 minuts d’una presentació el públic no t’escolta. T’està jutjant.

-El teu físic.

-La teva veu, dicció, to…

-La teva vida pesonal.

-La teva saviesa sobre el tema.

-La teva capacitat comunicativa.

Passat aquest temps ens escolten o desconecten.